Color Boom Tasarım Dergisi Geliyor!



Bir süredir üzerinde çalıştığımız Türkiye’de alanında ilk olarak nitelendirebileceğimiz bir süreli yayın ile karşınıza çıkmaya hazırlanıyoruz. Süreli yayın alanında ‘Color Boom‘ isimli dergimiz ile Türkiye’de, daha sonra periyodik olarak Avrupa’da ve tasarım sektörüne önem verilen diğer ülkelere kadar ulaşabilecek Türkçe-İngilizce dilleriyle nitelikli, bilinmeyen, özgün, kaliteli birçok içerikle tasarım dünyasına yenilikler getireceğiz. 

En büyük yeniliğimiz ise endüstriyel tasarımmimari tasarımgrafik tasarımkentsel tasarımiç mimari tasarım ve peyzaj tasarımı alanlarında, sektörden olan veya olmayan her bireye hitap edebilecek içerikte olan bir yayın çıkaracak olmamızdır. Dergimiz kesinlikle sektör dergisi olmayıp, her yaştan her meslekten insana hitap edebilecek kapasitede olacaktır. Bununla birlikte adını duyuramamış kendine özgü endüstriyel alanda, mimari alanda ve kentsel alanda veya tasarımın farklı bir alanında projelerini tamamlamış tasarımcılar da dergimizde projeleriyle yerlerini alabileceklerdir. Böylelikle hem gün yüzüne çıkmamış tasarımları okurlarımızla buluşturacak, hemde tasarımcıların isimlerini duyurmasını sağlamış olacağız. Böylelikle birçok tasarımcıya desteğimiz söz konusu olacaktır. Dergimiz ülkemizde yayın hayatını sürdürmekte olanendüstriyel tasarım dergilerimimarlık dergileriiç mimarlık dergilerikentsel tasarım dergilerigrafik tasarım dergileri ve peyzaj tasarım dergilerinden farklı olarak sektör gözetmeksizin her bireye yönelik olacaktır. Bu hedefimizin ardında sıkıcı sektör dergileri arasından sıyrılıp aktüel tasarım dergisi olarak okurlarımızın hafızalarında yer etmek vardır. Dergimiz ve duruşumuz kurumsallığını ve samimiyetini koruyan genç girişimcilerin emeği ile hazırlanmaktadır. Ekibimiz alanında ülkemizin en iyilerinden oluşmaktadır. Color Boom bir Venture Boom girişimi olarak diğer girişimlerimiz olan Soft Boom veLine Boom ile aynı düzlemde çalışacaktır. Ana felsefemiz tasarımın 6 kolunda hizmet vermek, tasarımcılara değer kazandırmak ve ilgiyi bu yöne çekmektir.
Süreli yayınların gelişiminde sıklıkla görülen teknik bilgiyle, kullanılan resimlerle veya farklı yöntemlerle dergiyi şişirme olayları dergimizde kesinlikle olmayacaktır. Dergimiz yayın hayatına başladığı çizgi ile devam edecek, içeriğinde sektörde olan kişilere de teknik bilgi aktaracak aynı zamanda belli bir yüzde ile işimizi kısıtlamayıp içeriğine göre teknik bilgi ve aktüel bilgiler barındıracaktır. Web dünyasında da tanınmak, bilinmek için altyapısını tamamlamış olan Color Boom reklamını doğru ve dürüst bir şekilde yapacak, olmayanı olacak gibi göstermeyecektir. Hedeflemediğimiz hiçbir şeyi yapacak gibi göstermeyecek, aksine sadece yapabilecekleri ile yola çıkacak ve gelişimini de bu yönde sağlayacaktır. Ar-Ge, Color Boom için bir birim olmaktan çıkıp periyodik bir çalışma şekline dönüşmüştür ve buna devam edecektir. Bu bağlamda dergimizin yayın hayatının sağlamlığı, çizgisi ve sürekliliği korunmuş olacak uzun yıllar hizmet verecektir. Venture Boom aynı zamanda Color Boom ile yaptığı çalışmayı, ülke menfaatlerine uygun bütün projelerle de yapacaktır. Venture Boom yaşam alanlarını kolaylaştırma, tasarım sektörüne katkıları yönünden bu projeleri sosyal sorumluluk olarak üstlenecektir. Bu sorumluluk kapsamında destek olacak bütün bireyleri bünyesine dahil edecektir.
Dergimizin akıbetini sosyal medyadan ve colorboom.com.tr ‘den takip edebilirsiniz.
Mehmet Yüksel – Graphic Designer
grafik@colorboom.com.tr
www.colorboom.com.tr





Merhaba. Grafik tasarım alanında paylaştığım yazıları, görselleri ve materyalleri anında takip edebilmek için www.mehmetyuksel.org adresini ziyaret edebilir, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: Facebook & Twitter

0 yorum:

Yorum Gönder