Metro Tasarım Trendi

Metro tasarım trendi karmaşıklıktan çıkıp minimalistik tasarım merakı ile başladı. İlk olarak kim, hangi projede kullandı bilinmez ama şu sıralarda en büyük temsilcisi Windows 8 işletim sistemi ve uygulanan mobil cihazlar için olan arayüzlerdir. İkon ve yazı tabanlı bir grafik olarak tasarlanan metro tarzı tasarımlar şu sıralarda birçok internet sitesi tarafından da kullanılmakta. Bu yazının yazıldığı tarihlerde Windows metro tarzda bir internet sitesiyle hizmette.
Son olarak Nokia Lumia 720′de kullanılan bu sistemin en büyük artısı ise kullanıcıyı sıkmadan, boğmadan ve basit göstermeden şık bir tasarımla kolay kullanım fırsatını vermesi oldu. Temel mantığı çerçevesiz tek renkli olup gruplama mantığı ile dikdörtgenlere yerleştirilmiş ikon ve yazılar olmuştur. Bu trendin henüz ne kadar süreceği bilinemez fakat üzerinden yıllar geçse de bu mantığın yerini her zaman koruyacağını tahmin etmek güç değil. Sürekli farklı tasarımlar ortaya koyma ve bunun yanında göz ardı edilmemesi gereken kullanım kolaylığı tasarımcıları sık sık bu yöne itecektir. İkonların haricinde kullanılan yazılarda ise tercih tırnaksız, sert kıvrımları olan fontlarla olmuştur. Genelde seçenek olarakta Light veya Thin seçilmektedir.
Metro tasarım ile hazırlanan birkaç site:







Merhaba. Grafik tasarım alanında paylaştığım yazıları, görselleri ve materyalleri anında takip edebilmek için www.mehmetyuksel.org adresini ziyaret edebilir, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: Facebook & Twitter

0 yorum:

Yorum Gönder