En popüler baskı tasarımları

1. Flat Tasarımlar
Karmaşadan uzak sadelik çatısı altında gölgesiz, dokusuz, eğimsiz, 3 boyutun dışlandığı bir tasarım şekli. Burada uygulanacak grafik tasarım elementleri 2 boyutlu tasarlanır ve ayrıntılar pek sevilmez. Web ortamında fazlasıyla kullanılan bu tasarım yöntemi şimdilerde baskı tasarımlarında da kullanıma girecek.
Aşağıdaki tasarımlar Barcelona Studio Forma & Co tarafından dizayn edilmiş promosyon posterlerdir.


2- Tipografik Kontrast
Tipografik kontrastları yapmak zordur fakat yapıldığı zaman ortaya çok güzel işler çıkabilir. Zıt yazıları eşleştirmek, tasarım dengelerini yakalayabilmek, hiyerarşisini oluşturabilmek, farklı karakterlerle bir uyum yakalamak oldukça zordur. Fakat aşağıdaki tasarımda poster ve illustrasyon konularından uzmanlaşmış Portekizli bir tasarımcısnın tipografik kontrastı oluşturmak için yola çıktığı poster, zoru başardığımızda nelerin bizi beklediğinin bir habercisi gibidir. Gayet şık, dikkatleri çeken fakat sıkmayan bir tasarım.


3- İlginç kağıtlar
Belki de kağıtlara göre tasarım yapmak en mantıklısıdır. GF Smith ve benzeri şirketler piyasaya çok farklı kağıtlar sunmaktalar. Örnek verecek olursak aşağıdaki kağıt bu ismini verdiğimiz firmanın bir kağıdıdır ve Singapur'da düzenlenen 'Tasarım Film Festivali' için yapılmış ve tasarımı da daha vurgulu bir şekilde göstermiştir.


Şimdilik incelemelerimiz bu kadar. Farklı tasarım teknikleri geliştirildiği zaman yine siz ziyaretçilerimizi bundan haberdar etmeye çalışacağız.







Merhaba. Grafik tasarım alanında paylaştığım yazıları, görselleri ve materyalleri anında takip edebilmek için www.mehmetyuksel.org adresini ziyaret edebilir, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: Facebook & Twitter

0 yorum:

Yorum Gönder