Yeni iOS ikonları ve iOS 7 | iOS 7 icons

Şu sıralar Apple iOS 7 ile büyük bir hamleye hazırlanıyor. Bu hamleyle Apple çok daha modern ve çizgi dışına çıkan bir grafik tasarım uygulaması ve işlevsellikle kullanıcıları ile buluşacak. Apple ekim ayında kullanıcılarıyla buluşturmayı hedeflediği iOS 7′yi geliştiricileriyle birlikte test ediyor ve oluşan hataları gidermeye çalışıyor. Apple firmasının Steve Jobs’dan sonra geliştirilen ilk işletim sistemi olması da bir başka merak konusu.
iOS 7, iOS 6′dan birçok konuda ayrılıyor. iOS 7, yazı karakterleri, semboller ve renkler Apple firmasının‘basitlikten sadelik’ ilkesini pekiştiriyor. Kontrol merkezi fonksiyonu sayesinde birçok bölüme bir anda ulaşabilmek mümkün olacak. Işık ayarları, wi-fi ayarları, el feneri ve uçuş modu gibi birçok bölüm kontrol merkezi fonksiyonunda yer alacak. iTunes ile entegreli olarak iRadio uygulaması da gelecek ve kullanıcının zevkine göre kategorilendirme yapacak, kullanıcısına hizmet verecek. Safari’de de değişikliğe giden Apple artık 8′den fazla tab açılabileceğini de San Francisco’da düzenlenen Dünya Geneli Yazılım Geliştiricileri Konferansı’nda (WWDC) meraklılarına duyurdu.
En büyük özellik ise yeni simgeler ve 3 boyutlu görünüm. Yeni simgeler aşağıdaki resimde gördüğünüz simgelere yakın simgeler olacak ve belli bir açı ile bakıldığında gözle görülebilecek kadar bir derinlik oluşturabilecek. Bu özelliği sayesinde Android ve diğer işletim sistemlerine karşı farkı açmış gibi görünüyor. Google geliştiricilerinden acil bir atak gelmezse Apple daha uzun yıllar hükümdarlığını sürdürecek gibi görünüyor.








Merhaba. Grafik tasarım alanında paylaştığım yazıları, görselleri ve materyalleri anında takip edebilmek için www.mehmetyuksel.org adresini ziyaret edebilir, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: Facebook & Twitter

0 yorum:

Yorum Gönder