İlginç dergi reklam örnekleri

Günümüzde yerleşik firmaların en önem verdiği reklam mecralarından birisi de dergilerdir. Firmalar genelde faaliyette bulundukları şehrin sektör dergilerini tercih etse de ülke çapında açılmayı planlayan büyük firmalar ulusal dergilere eğilim gösterirler.
Minimum 112 sayfa olan bu dergilerde dikkat çekmek oldukça zordur. Bu 112 veya 480 sayfa içerisinde kullanılan yazı fontları, gelen diğer reklamlar, bu reklamların yazı karakterleri, renkleri vs dikkatleri dağıtacaktır. Fakat grafik tasarımda birçok şeyin çözümü olduğu gibi bunun da çözümü fazla program bilgisi ile değil fazla düşünceyle çözüm bulmuştur. ‘Tasarımın dışına çıkma‘ kavramı ile görmeye fazlasıyla alışık olduğumuz billboard tasarımlarıyapıldı ve artık bu dergilere uygulanmaktadır. Bu yazımızın altında bu ilginç dergi reklamlarına göz gezdireceğiz. Bu reklam örnekleri gazetelerden farklı olarak daha çok okuyucu kesime gideceğinden ve kağıt kalitesi yönünden ayrıca ilginç reklam tasarımlarına daha eğilimli olduğundan dolayı daha etkili bir reklam yoludur.
Sürekli aynı reklamlara gözümüz alıştığından dolayı tasarımın dışına çıkan dizgiler ve objeler gözümüzü kazanıyor ondan sonra da beğenimizi kazanıyor. Bu sayede reklam daha fazla değer kazanıyor ve yerine ulaşıyor.

Not: Facebook’tan sayfamızı takip edebilirsiniz. Sayfamızın adresi: www.facebook.com/GrafikTasarimKulubu

Örnekleri görmek için tıklayınız >> http://www.mehmetyuksel.org/ilginc-dergi-reklam-ornekleri.html




Merhaba. Grafik tasarım alanında paylaştığım yazıları, görselleri ve materyalleri anında takip edebilmek için www.mehmetyuksel.org adresini ziyaret edebilir, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: Facebook & Twitter

0 yorum:

Yorum Gönder