Yaratıcı ambalaj tasarımları

Günümüzde üretilen ve satılan ürünlerin kâr marjını artırmak için birçok yola başvurulur. Fakat bu adımların ilki ürünü güzel sunmaktan geçer. Üreticinin ve tasarımcının ürünü gösterişli, farklı gösterme bağlamında ortak noktada buluşabilmesi, anlaşabilmesi oldukça önemlidir. Bu sayede ürün hitap edeceği kesime çok daha kolay ve vurgulu bir şekilde ulaşmış oluyor. Evinize en yakın markete gidin ve ülkemizde bu şekilde tasarımların ne kadar az olduğunu kendiniz yerinde tecrübe edinin. Genelde aynı mantıkta hazırlanmış tasarımlarla sıklıkla karşılaşacaksınız.
Genel anlamda ambalaj tasarımları baskı kalitesi, kağıt seçimi ve tasarımın orjinalliği noktalarında birçok paralellik ile tasarlanmak zorundadır. Uygulanamayacak bir tasarım veya olmayacak bir kağıda göre renk seçimi boşa emek ve zaman kaybı olacaktır. Üreticinin değil tasarımcının tecrübesi tam olarak bu aşamada görünecektir. Tasarımcı gözlemlerini, bilgisini aktarmadığı sürece kötü uygulanmış ambalaj tasarımları görmeye mahkum olacağız.
Bu konumuzda klişe olmayan Türkiye’de alışık olduğumuz peynir kutularının haricinde yaratıcı ambalaj tasarımlarını inceleyeceğiz.

1- Gravity Coffee
Avusturalya firması olan Gravity Coffee’ye Yeni Zelanda Special Group tarafından tasarımı yapılan ambalaj tasarımı.
Gravity canlı ve parlak renklerle bize sunuluyor. Tasarımda kullanılan her bir daire aralarında renk karışımını oluşturur. Her renk karışımı da ‘Moiré-esue’ deseni oluşturur.






Merhaba. Grafik tasarım alanında paylaştığım yazıları, görselleri ve materyalleri anında takip edebilmek için www.mehmetyuksel.org adresini ziyaret edebilir, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: Facebook & Twitter

0 yorum:

Yorum Gönder